Endocrinologie

Servicii Endocronologie

Consultația inițială are rolul de a corela simptomele pacientului/pacientei cu examenul obiectiv, în vederea identificării unor elemente sugestive de disfuncție hormonală și a indica investigațiile hormonale necesare stabilirii diagnosticului. Dacă pacientul/pacienta are o istorie de patologie hormonală cunoscută este bine să aducă toate informațiile anterioare (dozări hormonale, ecografii, diagnostice formulate și tratamente urmate sau în curs) acestea fiind importante pentru stabilirea situației actuale.

Ecografia tiroidiană și paratiroidiană cu examinare Doppler-Color are rolul de a măsura cu precizie volumul tiroidian, a analiza cu acuratețe structura țesutului tiroidian, a identifica, a măsura precis și a caracteriza nodulii tiroidieni, precum și vascularizația difuză și/sau nodulară.

Elastografia este o tehnică dezvoltată în ultimii ani, destinată a caracteriza elasticitatea nodulilor tiroidieni, aspect important care, corelat cu elementele ecografiei, poate exclude suspiciunea de malignitate într-un procent mare de noduli (cei moi) și a evita alte explorări morfologice precum: scintigrafia sau puncția citologie aspirativă.

Evaluarea rezultatelor dozărilor hormonale/biochimice și a altor examene eventual indicate (scintigrafie tiroidiană, SPECT-CT, osteodensitometrie DXA, RMN hipofizar, CT abdominal etc) permite formularea unui diagnostic corect și indicarea unui plan de tratament clar, eventual etapizat, însoțit de măsuri generale, de dietă și de modificarea stilului de viață (acolo unde este cazul). Revenirea la control va fi precizată și trebuie respectată de către pacient/ă, tratamentele hormonale necesitând o supraveghere foarte atentă pentru a evita supradozarea (o doză prea mare) sau subdozarea (o doza prea mică). Dacă aveți alte tratamente în curs pentru boli cronice este bine să aduceți lista acestor medicamente, pentru a evita interferențele sau incompatibilitățile. Orice nelămurire aveți adresați-vă medicului specialist și nu vă lăsați influențați de informații obținute indirect (prieteni, cunoștințe, mediu on-line); riscați să înrăutățiți evoluția bolii.

Controlul periodic: Bolile endocrine fiind, în marea lor majoritate boli cronice, necesită o monitorizare periodică care vă va fi indicată (lunar, la 6 luni, anual, la 2 ani etc.) în funcție de patologie. Încercați să respectați această periodicitate! Pentru anumite patologii, analizele de control pot fi trimise prin e-mail, ceea ce va evita deplasarea la cabinet; aceste situații vor fi precizate.

Alianța dintre pacient și medic este esențială pentru succesul demersului diagnostic și terapeutic.

Programează o consultație la Enduromedica

Servicii ENDOCRINOLOGIE

Costuri servicii endocrinologie ENDUROMEDICA

Cum mă programez?

Program de consulțatii

Consultațiile se fac pe bază de programare telefonica la nr-ul de telefon 0755496367 . Pentru programare telefonica puteti suna marti, miercuri sau joi intre orele 15.00- 20.00. In cazul in care sunati in afara acestor intervale sau daca apelul Dvs nu este preluat din cauza unei indisponibilitati de moment, veti fi contactat telefonic de catre noi in cel mai scurt timp.

Galerie foto